12:43 26.01.2022

Польська прикордонна служба повідомляє про постріли на білоруській стороні кордону

2 хв читати
Польська прикордонна служба повідомляє про постріли на білоруській стороні кордону

Постріли лунали у вівторок увечері на білоруській стороні кордону з Польщею, повідомила в середу представниця польської прикордонної служби Анна Михальська.

"На ділянці, яку охороняють польські прикордонники в районі Черемхи, білоруські солдати спочатку зрізали колючий дріт, потім тричі з інтервалом в кілька годин пролунали постріли, найімовірніше в повітря", - наводить її слова Польське радіо.

За минулий рік прикордонна служба Польщі виявила 39,7 тис. спроб незаконного перетину польсько-білоруського кордону, з них 3,5 тис. було здійснено в серпні, 7,7 тис. - у вересні, 17,5 тис. - у жовтні, 8,9 тис. - у листопаді та 1,7 тис. - у грудні, нагадує Польське радіо.

У Литві та Польщі через міграційну кризу в 2021 році впровадили на кордоні надзвичайний стан, почали зводити загорожі з колючого дроту, посилювати охорону кордону для припинення потоків нелегалів із території Білорусі.

Ситуація на кордоні Білорусі та Польщі ускладнилася 8 листопада минулого року, коли до кордону з білоруської сторони підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, охочих перебратися до Євросоюзу. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом від початку кризи на кордоні. В Європі називали незаконну міграцію з території Білорусі "гібридною агресією" білоруського режиму.

Напередодні Михальська повідомила, що Польща розпочала зведення огорожі на кордоні з Білоруссю. Огорожа матиме довжину 186 км і висоту 5,5 метра. Будівництво планується завершити в червні поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА