14:43 26.01.2022

Генпрокурор: У нас немає наміру пом'якшувати свою позицію щодо запобіжного заходу Порошенку

2 хв читати

Офіс генпрокурора не має наміру пом'якшувати свою позицію щодо обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України (2014-2019), лідеру партії "Європейська солідарність", народному депутату Петру Порошенку, заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

На зустрічі з журналістами в середу в Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи немає в Офісу генпрокурора наміру змінити свою позицію щодо запобіжного заходу Порошенку для зниження градуса напруження суспільства, Венедіктова сказала: "Немає такого наміру в Офісу генпрокурора "Офіс генпрокурора подав апеляційну скаргу, і вчора, коли з'явилося повне рішення, було доповнення до апеляційної скарги, і я вже його підписана".

Водночас генпрокурор додала: "Я розумію, що є питання електоральних симпатій та антипатій, я розумію, що є питання у громадянського суспільства доцільності, недоцільності, але ми намагаємося залишатися виключно у професійній процесуальній площині - у нас до всіх фігурантів справи абсолютно однакове ставлення".

Водночас вона запевнила: "Поважаємо статус п'ятого президента, народного депутата, але ми виходимо з того, що й знято депутатську недоторканність".

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань 20 грудня 2021 року повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Раніше в рамках цього самого кримінального провадження про підозру було повідомлено народному депутату фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Печерський райсуд Києва 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань з обмеженням виїзду за кордон. Отже, клопотання прокуратури, в якому вона просила про арешт Порошенка з альтернативою застави 1 млрд грн, суд не задовольнив.

Порошенко заявив про обмеження його політичної діяльності у зв’язку з рішенням суду. Він та його захисники заявили, що подадуть апеляцію на це рішення суду. Офіс генпрокурора, у свою чергу, також повідомив про намір оскаржити ухвалу суду.

ДБР очікує Порошенка 31 січня 2022 року на 11:00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА