08:03 27.01.2022

Запорізька АЕС підключила 4-й блок до енергосистеми після усунення газової нещільності турбогенератора

1 хв читати
Запорізька АЕС підключила 4-й блок до енергосистеми після усунення газової нещільності турбогенератора

Блок №4 Запорізької атомної електростанції (АЕС) о 22:43 середи знову підключено до енергосистеми країни після усунення газової нещільності турбогенератора, повідомила пресслужба станції.

"26 січня 2022 року о 22.43 енергоблок №4 Запорізької АЕС після усунення газової нещільності турбогенератора підключено до енергомережі", – сказано у повідомленні оприлюдненому в четвер уранці.

Наразі у роботі перебувають 6 енергоблоків Запорізької АЕС. Зауважень щодо роботи основного обладнання працюючих енергоблоків та персоналу немає. Сумарна потужність генераторів складає 5765 МВт.

Радіаційний фон у районі розташування Запорізької АЕС та у санітарно-захисній зоні – 8-12 мікрорентгенів на годину, що відповідає природному радіаційному фону.

Запорізька АЕС – найбільша в Європі атомна станція з встановленою потужністю. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 зведено за проектом В-320. Перший енергоблок було введено в експлуатацію у грудні 1984 року, шостий – у жовтні 1995 року.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох активних АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА