12:30 27.01.2022

Україна отримає EUR73 млн техдопомоги Данії в межах DANEP у 2022-2026 рр.

2 хв читати
Україна отримає EUR73 млн техдопомоги Данії в межах DANEP у 2022-2026 рр.

Данія погодилася розглянути додаткові можливості підтримки для забезпечення фінансової та економічної стабільності України, повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ України у четвер за підсумками переговорів глав МЗС обох країн Дмитра Кулеби та Єппе Кофода під час візиту українського міністра до Копенгагену.

У МЗС зазначили, що, згідно з рішенням данського уряду, Україна стане ключовим отримувачем технічної допомоги Данії в межах наступної фази Данської програми європейського сусідства DANEP у період 2022-2026 років із загальним бюджетом у EUR170 млн, 73 з яких буде спрямовано на проєкти в Україні.

Крім того, Кулеба та Кофод обговорили втілення спільних інвестиційних проєктів.

"Високо цінуємо прагнення данського уряду нарощувати економічну та інвестиційну співпрацю з Україною. Це надсилає чіткий сигнал іноземним інвесторам про те, що попри безпекові виклики, ситуація залишається під контролем, наша держава демонструє економічне зростання, вона приваблива для інвестицій та успішних комерційних проєктів", - наголосив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Глава української дипломатії поінформував данського колегу про ситуацію з безпекою поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих РФ територіях України, а також про підсумки зустрічі радників лідерів держав "нормандського формату" у Парижі 26 січня. "Данія демонструє справжнє лідерство, стоячи пліч-о-пліч з Україною в цей час підвищених загроз із боку Росії", - зазначив Кулеба.

Міністр додав, що в Україні дуже цінують непохитну підтримку Данією суверенітету і територіальної цілісності України і на двосторонньому рівні, і в межах ЄС та НАТО. За словами міністра, виділення Данією додаткових EUR22 млн на сектор безпеки України є важливим внеском у стійкість та безпеку України.

Співрозмовники окремо обговорили підготовку пакету жорстких економічних санкцій ЄС проти РФ, а також посилення взаємодії для посилення оборонних можливостей України та зміцнення кібербезпеки України.

Міністр також зустрівся з провідними експертами та представниками неурядових організацій Данії, яким розповів про зусилля України щодо захисту миру, справедливості та безпеки в Європі, пошук шляхів політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА