17:06 27.01.2022

В Естонії відбудуться зимові навчання бойової групи НАТО

2 хв читати
В Естонії відбудуться зимові навчання бойової групи НАТО

В Естонії з 29 січня до 6 лютого відбудуться щорічні навчання Winter Camp на Центральному полігоні Сил оборони республіки неподалік міста Тапа за участю майже 1,4 тис. солдатів, повідомляє в четвер агентство BNS із посиланням на головний штаб Сил оборони.

Наголошується, що маневри націлені на перевірку підготовки піхоти та механізованих частин до ведення бойових дій у зимових умовах.

"Після нашого прибуття до Естонії у вересні минулого року ми доклали величезних зусиль для підвищення боєготовності підрозділу та досягнення злагодженості із союзниками. Ми завершили попередню підготовку до дій у зимових умовах і тепер готові продемонструвати значні успіхи на цій ниві під час спільних навчань 1-ї піхотної бригади Winter Camp", - сказав командир бойової групи НАТО в Естонії підполковник Саймон Ворт, слова якого наводить BNS.

Навчання передбачають спільні дії військовослужбовців Великої Британії, Франції та Естонії 1-ї піхотної бригади Сил оборони, в них будуть задіяні бронетехніка, піхота, штаби та інженерні частини, зазначили в головному штабі Сил оборони.

Крім того, з метою відпрацювання взаємодії піхоти з технікою у навчаннях бойової групи НАТО (NATO Battlegroup) в Естонії візьмуть участь бійці Парашутного та Йоркширського полків збройних сил Великої Британії.

За даними головного штабу Сил оборони Естонії, на першому етапі маневрів союзники проведуть бойові стрільби, тренування протитанкових розрахунків, заняття з патрулювання місцевості та вирішення інженерних завдань. Потім їм доведеться протистояти умовному противнику в особі Скаутського батальйону та частин Кайтселійта в серії оборонних та наступальних боїв.

Цього року сценарій маневрів Winter Camp передбачає щоденну координацію дій між сухопутними та повітряними силами. Підтримку з повітря здійснять розміщені на авіабазі Емарі винищувачі F-16 ВПС Бельгії, які перебувають у країні в рамках місії НАТО з охорони повітряного простору.

Навчання бойової групи НАТО розпочнуться 29 січня і триватимуть до 6 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА