02:03 28.01.2022

Президент Молдови заявила, що у регіоні великі ризики збройного конфлікту

1 хв читати
Президент Молдови заявила, що у регіоні великі ризики збройного конфлікту

Можливість збройного конфлікту в регіоні існує, і це змушує кишинівську владу враховувати всі сценарії та запобігати певним ситуаціям, заявила президент Республіки Молдова Майя Санду в ході передачі Cutia Neagră на телеканалі TV8 у четвер.
"Існують дуже високі ризики збройного конфлікту в цьому регіоні, але ми сподіваємося, що переговори продовжаться, і вони не здійсняться. Ми зобов'язані враховувати та аналізувати всі ризики, що було зроблено нашими установами", – заявила президент Молдови.
Майя Санду закликала населення до пильності, але без паніки. "Я б хотіла, щоб громадяни були пильні, але не панікували, я все ж таки вірю, що може бути мирне рішення. Ми мирна країна і дуже хочемо, щоб наше право на світ шанувалося», – наголосила вона.
За словами Санду, Республіка Молдова вразлива за кількома параметрами, і очевидно, що наслідки збройного конфлікту будуть важкими для країни. "Ми намагаємося підготувати певні кроки, певні плани дій, щоб ми мали скоординовані дії в країні та на зовнішньому плані. Є можливість іноземної допомоги. У нас є підтримка наших міжнародних партнерів протягом багатьох років, але, на жаль, ця підтримка не матеріалізувалась у конкретних речах у випадку з придністровським конфлікто", – додала Санду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА