17:24 28.01.2022

Ми не бачимо більшої ескалації на кордоні, ніж це було раніше, - Зеленський на зустрічі з іноземними ЗМІ

2 хв читати
Ми не бачимо більшої ескалації на кордоні, ніж це було раніше, - Зеленський на зустрічі з іноземними ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не вважає рівень ескалації на українських кордонах з боку військ Російської Федерації вищим, ніж він був на початку 2021 року.

"Сьогодні ми не бачимо більшої ескалації, ніж вона була раніше. Так, збільшилася кількість військових, але я про це говорив ще на початку 2021 року, коли говорили про військові навчання Російської Федерації. Тоді було велике збільшення (військ РФ), тоді нас підтримували США та європейські партнери. Вони закликали Росію відвести війська. Зараз ситуацію я не вважаю більш напруженою, ніж вона була в пік російських навчань", - заявив Зеленський на брифінгу з представниками іноземних ЗМІ у п'ятницю в Києві.

Водночас, за словами президента, такої інформаційної політики (нагнітання - ІФ) серед представників ЗМІ у всьому світі раніше не спостерігалося.

"Тому я вважаю, і ми про це говорили з президентом США, що ця інформаційна політика має бути виваженою. І журналісти, якщо хочуть зрозуміти, яка ситуація, нехай приїжджають до Києва. У нас що - їздять танки нашими вулицями? Ні, але відчуття зі ЗМІ таке, якщо ти тут не перебуваєш, що у нас війна, що у нас ходять війська дорогами, що у нас мобілізація. Це не так. Нам не потрібна ця паніка", - сказав він.

Крім того, як зазначив глава держави, розгортання медіакампанії про можливий початок війни з РФ уже негативно позначилося на економіці.

"Через усі ці сигнали, що завтра війна - скільки це коштує нашій державі? Різна інформація з різних джерел не може плутати і заплутувати нашу державу, бо розпочинається економічна паніка. У нас рекордний ВВП минулого року. У нас за короткий час прийшло понад $6,5 млрд нових інвестицій у 2021 році, але після початку такої інформаційної кампанії $12,5 млрд вивели коштів із України. Наша держава не може сама впоратися з такими викликами", - наголосив Зеленський.

Глава Української держави назвав зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" в Парижі "кроком до діалогу та нормалізації". "Треба дуже обережно висловлюватися, що "завтра буде війна" до кінця лютого, в листопаді казали - до кінця року", - сказав він.

"Вона може бути, і треба ставити три крапки, але не одну крапку", - додав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА