20:28 28.01.2022

РАУ вирішила провести нову конференцію адвокатів Києва через порушення на попередній

2 хв читати

Рада адвокатів України створила організаційний комітет і вирішила провести нову конференцію адвокатів Києва після виявлення низки критичних порушень в рамках організації і проведення конференції, яка відбулася 7 листопада 2021 року.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні РАУ.

Питання щодо обставин ухвалення рішень під час конференції адвокатів міста Києва 7 листопада 2021 року почали виникати одразу після її проведення. Зокрема, 15 грудня 2021 РАУ встановила, що низка членів Ради адвокатів Києва, не набули повноважень, оскільки не набрали більшості голосів делегатів конференції у відповідності до закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», порядку та регламенту конференції.

Продовживши перевірку, робоча група із дослідження проведення конференцій адвокатів регіонів в 2021 році, знайшла ще низку суттєвих порушень, які поставили під сумнів юридичні наслідки конференції в цілому.

Зокрема було встановлено, що попри вимоги законодавства, порядку і регламенту конференції, протоколи районних загальних зборів адвокатів міста Києва не передавалися мандатній комісії. Тобто фактично повноваження зареєстрованих делегатів мандатною комісією не перевірялися.

«Головою Ради адвокатів міста Києва Рябенком було штучно створено умови, які унеможливили підтвердження мандатною комісією повноважень обраних та зареєстрованих делегатів конференції», - наголосив голова робочої групи Ігор Колесников.

Враховуючи це, РАУ погодилася з висновком робочої групи щодо неповноважності конференції від 7 листопада 2021 року в цілому. Рішення, які були ухвалені на цьому заході, визнані такими, що не мають юридичних наслідків. Відповідно, обрані на ній представники адвокатського самоврядування визнані неповноважними.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА