07:38 29.01.2022

Справу водія позашляховика, який збив "під наркотиками" підлітків на переході в Харкові, направлено до суду

2 хв читати
Справу водія позашляховика, який збив "під наркотиками" підлітків на переході в Харкові, направлено до суду

Обвинувальний акт щодо водія Toyota Land Cruiser, який у стані наркотичного сп'яніння збив 13-річних хлопчика та дівчинку на пішохідному переході у Харкові, направлено до Дзержинського суду міста.

Як повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області, чоловікові інкримінується ч.2 ст.286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння) КК України.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув'язнення терміном від 3 до 8 років із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном від 5 до 8 років", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 11 листопада 2021 року в Харкові, на пішохідному переході на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської, автомобіль Toyota Land Cruiser, який їхав на червоний сигнал світлофора, збив тринадцятирічних хлопчика та дівчинку, які переходили дорогу. Обох постраждалих було госпіталізовано.

Водію позашляховика оголошено про підозру за ч.2 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами у стані сп'яніння), оскільки аналіз сечі показав, що на момент скоєння ДТП чоловік перебував у стані наркотичного сп'яніння метадоном.

За інформацією відділу комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області, водія позашляховика у травні 2021 року було засуджено до трьох років позбавлення волі за скоєння крадіжки з випробувальним терміном на 1 рік. Крім того, у 2020 році він був фігурантом кримінального провадження за ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотиків без мети збуту) Кримінального кодексу України. Але справа була закрита. Законність рішення щодо її закриття зараз перевіряє прокуратура.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА