14:27 01.02.2022

Польща готова надати Україні оборонну, газову та гуманітарну допомогу – Моравецький

2 хв читати
Польща готова надати Україні оборонну, газову та гуманітарну допомогу – Моравецький

Польща готова надати Україні оборонну, газову та гуманітарну допомогу, заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

"Ми про таку допомогу Україні непокоїмося в ЄС, у країнах НАТО. Але Польща також сама готова надавати Україні в міру можливостей допомогу в питаннях газової сфери, обороноздатності, стабілізації економіки, а також у гуманітарних питаннях, що вже робимо", - заявив Моравецький на брифінгу із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у вівторок.

За його словами, Польща готова передати Україні декілька тисяч артилерійських нарядів, набоїв, протиповітряних снарядів типу "Грім", а також легких мінометів та дронів.

Окрім того, як зазначив Моравецький, Польща вже допомагає Україні з газом.

"Ми говорили з прем'єр-міністром України про збільшення потужностей передачі газу із заходу на схід. Для цього необхідно вкласти деякі інвестиції, які ми маємо намір реалізувати", – сказав він.

Говорячи про "Північний потік – 2", прем'єр-міністр Польщі наголосив, що Німеччина, запускаючи газопровід, "дає снаряди та зброю Путіну, якими він потім зможе шантажувати Європу".

"Геополітичною загрозою є "Північний потік – 2". З огляду на це ми апелюємо спільно до Німеччини, щоб вона не запускала цей газопровід, тому що він стане елементом шантажу Європи з боку Росії. Не можна, з одного боку, висловлювати солідарність з Україною, а іншою рукою підписувати сертифікаційні документи "Північного потоку – 2". Це не до лиця", - зазначив Моравецький.

Моравецький також зазначив, що Польща відкрита до економічної співпраці та допомоги Україні.

За його словами, під час зустрічі зі Шмигалем також було обговорено питання допомоги Україні у сфері захисту від загроз із боку Білорусі.

Моравецький наголосив на прихильності Польщі до суверенітету і територіальної цілісності України, підтримці її курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА