15:12 15.09.2011

У Дніпропетровську не вистачає більш як 400 сімейних лікарів

1 хв читати
У Дніпропетровську не вистачає більш як 400 сімейних лікарів

У медичних установах Дніпропетровська не вистачає більш як 400 сімейних лікарів, повідомив агентству в середу директор департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міськради Олександр Рудяк.

"Потреба міста в сімейних лікарях становить близько 500 осіб. На початку року їх було 130, сьогодні залишилося 86 осіб", - зазначив О. Рудяк.

За його словами, у 12 центрах первинної медико-санітарної допомоги, які до кінця року з'являться в Дніпропетровську, сімейних лікарів замінятимуть терапевти. Так само в цих центрах, створених на базі поліклінік, працюватимуть педіатри і гінекологи.

За словами О. Рудяка, наразі ще не вирішено й питання фінансування медичних установ міста у рамках пілотного проекту.

"Кажуть, що сімейних лікарів забезпечать машинами. За нормами одна машина - на три лікаря", - зауважив О. Рудяк.

Як повідомлялося раніше, в липні Віктор Янукович підписав Закон "Про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві".

Згідно із законом встановлюється, що пілотний проект передбачає проведення протягом 2011-2014 років структурно-організаційної та функціональної перебудови системи охорони здоров'я в обраних регіонах, спрямованої на підвищення ефективності та доступності медичних послуг для населення і є необхідною умовою для розвитку системи охорони здоров'я України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА