14:52 02.02.2022

Дніпровський райсуд Києва передав до Голосіївського райсуду позов ексспівробітника Укрексімбанку Тельбізова про поновлення на посаді

2 хв читати
Дніпровський райсуд Києва передав до Голосіївського райсуду позов ексспівробітника Укрексімбанку Тельбізова про поновлення на посаді

Дніпровський райсуд Києва 2 лютого передав до Голосіївського райсуду позов директора департаменту банківської безпеки Укрексімбанку (Київ) Ігоря Тельбізова, який 4 жовтня 2021 року спільно з начальником управління внутрішньої безпеки банку Олегом Осиповим застосував силу до журналістів програми "Схеми", про відновлення його на посаді та моральну компенсацію.

"До матеріалів справи після відкриття провадження надійшло підтвердження, що Тельбізов не має зареєстрованого місця проживання у Дніпровському районі, і за результатами розгляду, ухвалив передати справу Голосіївському райсуду", – повідомив юридичний представник банку Євген Левіцький агентству "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що станом на 2 лютого питання прийняття зустрічного позову банку до Тельбізова про компенсацію моральної шкоди, заподіяної його діями діловій репутації, не було вирішено.

Як повідомлялося, 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером нібито через одне із запитань, яке не сподобалось. Як стверджує керівник "Схем" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, та видалили записане відео. За інформацією журналістів, весь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку у його присутності. За годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю та самого нападу було видалене.

Поліція Києва повідомила, що за заявою журналістів проводяться необхідні слідчі дії, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Укрексімбанк відкинув звинувачення в порушенні законодавства й, у свою чергу, звинуватив їх у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, у діях журналістів містилися ознаки і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Пізніше Мецгер вибачився за напад на журналістів програми "Схеми" під час запису інтерв'ю у будівлі банку.

Тельбізова та Осіпова обвинувачують у кримінальному провадженні, відкритому за зверненням журналістів за ст. 171 (незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, перешкоджання роботі журналіста, вчинене посадовою особою з використанням свого службового становища) та ст. 126 (умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА