21:25 03.02.2022

Спікер Палати представників виступає за санкції проти РФ лише у разі нападу на Україну

2 хв читати
Спікер Палати представників виступає за санкції проти РФ лише у разі нападу на Україну

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі в четвер заявила, що підтримає санкції щодо РФ лише у разі нападу на Україну, і ці санкції мають бути жорсткими.

"Я думаю, що ці санкції мають бути достатньо потужними за ефективністю, і що їх варто запроваджувати після і у разі вторгнення, а також з урахуванням спільної роботи з нашими союзниками", - додала вона.

За словами Пелосі, у цьому випадку США за допомогою санкцій зможуть "максимально вплинути" на РФ.

"Я думаю, ці санкції мають бути набагато потужнішими, ніж раніше, оскільки ми говоримо про вторгнення на територію іншої країни... Вони мають відчути біль, і цей біль має дійти до Володимира Путіна", - наголосила речник Палати представників.

"Ніхто, крім нього, не знає, що він має намір зробити, тому нам потрібно бути готовими до всього, чим би це не було", - зазначила вона.

Раніше цього тижня телеканал CNN повідомляв, що лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл виступає за введення проти РФ санкцій ще до її можливого вторгнення в Україну. Він наголосив, що вважає "менш ефективними" санкції, які запровадять лише у разі такого нападу.

Зі свого боку, представник Білого дому Джен Псакі заявила в четвер, що адміністрація США готова розглядати запропоновані конгресом варіанти санкцій проти РФ, зокрема й ті, які пропонується ввести незалежно від того, як розвиватиметься ситуація на російсько-українському кордоні.

"Ми ніколи не визначали "червоні лінії" у цьому питанні: ми вже вводили превентивні санкції та обговорюємо з членами Конгресу законопроєкт (про обмежувальні заходи - ІФ)", - заявила Псакі, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи підтримує Білий дім пропозиції деяких конгресменів запровадити частину санкцій проти РФ відразу, не пов'язуючи їх із нападом РФ на Україну, якого побоюються США. Псакі зазначила, що конгресмени ще не завершили узгодження між собою тексту цього законопроєкту.

Влада США у разі вторгнення РФ в Україну має намір запровадити санкції не лише проти фізосіб, а й проти компаній. Робота над цим триває як у Білому домі, так і в Конгресі. Щоб обидві палати Конгресу швидко узгодили санкційний пакет, демократам потрібна підтримка республіканської меншини. Конгресмени-республіканці не проти такого співробітництва, проте в обмін на це просять включити до законопроєкту низку їх ідей. Зокрема, ідея введення частини санкцій безвідносно того, чи вторгнеться РФ в Україну, спочатку належить саме республіканцям.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА