08:10 06.02.2022

The Washington Post опублікувала статтю, в якій стверджує, що Росія "завершує підготовку до масштабного вторгнення" в Україну

2 хв читати
The Washington Post опублікувала статтю, в якій стверджує, що Росія "завершує підготовку до масштабного вторгнення" в Україну

Газета The Washington Post, посилаючись на "чисельні джерела" з числа офіційних осіб і співробітників американської розвідки, поширила твердження про те, що Росія "стягнула до кордонів України близько 70% сил та засобів, необхідних для великомасштабного вторгнення".

Видання наводить оцінки, як воно пише, власних джерел в американській розвідці, які стверджують, що "для можливого нападу Росією підготовлено 83 батальйонні тактичні групи кількістю близько 750 військовослужбовців у кожній". У статті йдеться, що "два тижні тому було зафіксовано присутність 60 таких груп".

Видання стверджує, що "сили, зокрема, підрозділи з наведення мостів, продовжують прибувати на кордон", при цьому "дедалі більше батальйонних тактичних груп перебувають у дорозі, лише небагато з них у віддалених районах, таких як Арктика, залишаються на своїх базах".

Крім цього, у публікації містяться твердження про те, "у Росії є від 20 до 30 бойових кораблів у Чорному морі, і вона може розпочати десантні атаки вздовж узбережжя".

Видання пише, що "за оновленими оцінками військових і розвідки США, представленими законодавцям та європейським партнерам", Росії для того, щоб увійти до Києва, "буде потрібно два дні". Американське видання у своєму матеріалі поширює інформацію, що це може "привести до загибелі до 50 тис. мирних жителів (...), викликати гуманітарну кризу, в результаті якої до 5 млн біженців будуть рятуватися від хаосу".

Видання у своєму матеріалі посилається на дані, згідно з якими американські офіційні представники "занепокоєні тим, що вторгнення в позначених масштабах, матиме глобальні наслідки, навіть якщо російські війська не вийдуть за межі України".

У статті The Washington Post, серед іншого, є міркування про те, що дії Росії "можуть стати найбільшим сухопутним військовим наступом у Європі з часів Другої світової війни, вони, ймовірно, створять серйозні проблеми для повоєнного міжнародного порядку під керівництвом США за останні 75 років."

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА