16:14 07.02.2022

Показники захворюваності коронавірусом в Україні зростають четвертий тиждень поспіль, це триватиме ще кілька тижнів - ОПУ

2 хв читати

Кількість хворих на коронавірус українців зростає вже четвертий тиждень поспіль, і, за прогнозами, це триватиме ще кілька тижнів, водночас пік захворюваності очікується вже найближчим часом.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента України, про це говорили учасники селекторної наради, присвяченої питанням боротьби з пандемією коронавірусу в Україні, яка відбулася в офісі глави держави в понеділок.

"За інформацією уряду, за минулий тиждень зафіксовано понад 242 тис. випадків захворюваності коронавірусною хворобою, що на 44% більше, ніж тижнем раніше. Показники захворюваності COVID-19 в Україні зростають четвертий тиждень поспіль, і, за прогнозами, це триватиме ще кілька тижнів. Пікові показники очікуються на п'ятому-шостому тижні", - йдеться в повідомленні.

Під час наради міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в медзакладах збільшено кількість дитячих ліжок для неповнолітніх пацієнтів із коронавірусом.

Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що цього тижня уряд ухвалить рішення про розширення програми "єПідтримка", завдяки чому крім людей старше 60 років купувати ліки за надані державою кошти зможуть і особи з інвалідністю I і II груп.

"Також найближчим часом з'явиться можливість витрачати 1 тис. грн на комунальні послуги", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що в рамках зазначеної програми українцям уже перераховано 7,8 млрд грн. Глава уряду також дав доручення Міністерству фінансів зробити прогноз виплат за бустерну вакцинацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА