17:03 16.09.2011

Омбудсмен, як і раніше виступає за звільнення Луценка з-під арешту

1 хв читати
Омбудсмен, як і раніше виступає за звільнення Луценка з-під арешту

Стан здоров'я екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка викликає занепокоєння. Належну медичну допомогу він міг би отримати, у разі звільнення з-під арешту, заявляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова.

"На сьогодні стан здоров'я пана Луценка викликає серйозне занепокоєння", - сказала омбудсмен у п'ятницю на прес-конференції в Києві.

Н.Карпачова нагадала, що особисто зверталася вже до Апеляційного суду з проханням змінити запобіжний захід екс-міністрові, щоб він зміг отримати належну медичну допомогу.

"Вчора і сьогодні його возили на дообстеження", - розповіла Н.Карпачова. При цьому вона додала: "Якщо змінити людині запобіжний захід, то вона матиме належну медичну допомогу".

За словами Н.Карпачової, вона зустрічалася в СІЗО з усіма колишніми чиновниками, які нині перебувають під арештом, зокрема і з Ю.Луценком.

Ю.Луценка затримали 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Екс-міністр перебуває в Лук'янівському СІЗО в Києві. Понад місяць Ю.Луценко голодував через те, що суд продовжив йому термін арешту.

1 вересня захисники Ю.Луценка заявили про серйозну загрозу його життю та здоров'ю. На прес-конференції дружина і захисниця підсудного Ірина Луценко заявила, у нього цироз печінки, який за відсутності лікування може призвести до онкологічного захворювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА