17:21 11.02.2022

Мовний омбудсмен закликає Шмигаля вжити невідкладних заходів щодо відновлення роботи Нацкомісії зі стандартів держмови

2 хв читати
Мовний омбудсмен закликає Шмигаля вжити невідкладних заходів щодо відновлення роботи Нацкомісії зі стандартів держмови

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вкрай стурбований ситуацією навколо Національної комісії зі стандартів державної мови та закликає припинити блокування її роботи.

"Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вкрай стурбований ситуацією, яка склалася в Національній комісії зі стандартів державної мови, і закликає припинити блокування її роботи як тієї установи, що відповідає за проведення іспитів на рівень володіння державною мовою для держслужбовців та претендентів на отримання українського громадянства", - йдеться у повідомленні пресслужби мовного омбудсмена.

За словами уповноваженого, така ситуація може призвести до колапсу системи та негативно позначитись на реалізації державної мовної політики.

"Як уповноважений із захисту державної мови я зацікавлений у забезпеченні повноцінної роботи Комісії в частині неперервного проведення іспитів для визначення рівня володіння державною мовою, а також затвердження стандартів державної мови", - наголосив Кремінь.

У зв'язку з чим омбудсмен звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля із закликом невідкладно в межах компетенції вжити невідкладних заходів щодо забезпечення відновлення роботи Комісії, проведення нею засідань та ухвалення визначених законодавством рішень.

Як повідомлялося, раніше у п'ятницю у Національній комісії зі стандартів державної мови заявили про спробу рейдерського захоплення відомства окремими членами Комісії.

У зв'язку з цим у Нацкомісії зі стандартів держмови закликають уряд зупинити незаконні процеси в Комісії, сприяти відновленню її нормальної роботи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА