13:27 12.02.2022

ВАКС заарештував Трубіцина з альтернативою застави у 14 млн грн

3 хв читати
ВАКС заарештував Трубіцина з альтернативою застави у 14 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) виніс рішення про обрання запобіжного заходу депутату Київської міської ради від фракції "Слуга народу" Владиславу Трубіцину, викритому на одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди, у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави у 14 млн грн, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у ВАКС.

"ВАКС виніс рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 14 млн 886 тис. грн", - повідомили в п'ятницю ввечері в суді.

У свою чергу Національне антикорупційне бюро (НАБУ) поінформувало, що в разі внесення застави підозрюваний зобов'язаний: не залишати населений пункт, де він проживає, без дозволу детектива, прокурора, суду; повідомляти детективу, прокурору, суду про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; здати на зберігання в Державну міграційну службу України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд та в'їзд в Україну, носити електронний засіб контролю. Термін дії ухвали - до 9 квітня 2022 року включно.

У НАБУ нагадали, що депутата Київської міської ради і ще п'ятьох осіб підозрюють в отриманні неправомірної вигоди в сумі 1,26 млн грн. Наразі ВАСК обрав запобіжні заходи чотирьом підозрюваним особам.

Як повідомлялося, 9 лютого детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) викрили на отриманні неправомірної вигоди депутата Київської міської ради, голови однієї з постійних комісій Київради.

Як повідомлялося, 9 лютого детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) викрили на отриманні неправомірної вигоди депутата Київської міської ради, голову однієї з постійних комісій Київради.

Як повідомили у САП, депутат Київради у змові зі своїм помічником, директором КП та заступниками директорів двох КП та наближеної до депутата особи організували схему одержання неправомірної вигоди за забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі заздалегідь визначених компаній та забезпечення безперешкодного використання цих точок. Слідство встановило сім таких локацій у Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському та інших районах.

За свої послуги учасники злочинної схеми просили надати 1,39 млн грн на рік. Зазначених осіб було викрито під час передачі частини обумовлених коштів - 1,26 млн грн.

При цьому ні в НАБУ, ні в САП не назвали прізвище викритого депутата, а також не повідомили про затримання у зв'язку з цією справою.

Водночас у ЗМІ повідомили, що йдеться про депутата Київради від фракції "Слуга народу" Владислава Трубіцина, який обіймає у Київраді посаду голови постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, який нібито діяв у змові з п'ятьма пособниками.

10 лютого детективи НАБУ та прокурор САП вручили повідомлення про підозру депутату Київської міської ради від фракції "Слуга народу" Владиславу Трубіцину у зв'язку з одержанням 1,39 млн грн неправомірної вигоди.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА