21:51 12.02.2022

Зеленський вітає фінансовий пакет Канади Україні для зміцнення обороноздатності

1 хв читати
Зеленський вітає фінансовий пакет Канади Україні для зміцнення обороноздатності

Президент Володимир Зеленський заявив, що вітає продовження та розширення Канадою операції UNIFIER для України щодо зміцнення обороноздатності країни.

"У мене була важлива розмова з моїм другом Джастіном Трюдо про дипломатичні зусилля наших союзників щодо деескалації. Вітаю рішення Канади надати значний фінансовий пакет для зміцнення України. Ще один потужний сигнал, що Україна та Канада разом!", - написав Зеленський у мікроблозі Twitter у суботу.

Президент у своєму Instagram повідомив, що йдеться про підтвердження додаткового пакета макрофінансової допомоги Канади Україні.

"Ми цінуємо продовження та розширення місії UNIFIER", - зазначив Зеленський.

Також він зазначив, що "почув прихильність до стійкого дипломатичного тиску на Росію" і подякував Трюдо за відкриту та продуктивну розмову.

Як повідомили пізніше в пресслужбі Офісу президента, Україні від Канади надано додаткову фінансову допомогу в розмірі $120 млн і продовження тренувальної місії UNIFIER.

Також Зеленський зазначив, що в Україні очікують із візитом Трюдо та його дружину Софію.

Раніше повідомлялося, що Канада схвалила рішення виділити $340 млн на негайну підтримку України, продовження операції UNIFIER ще на три роки – до кінця березня 2025 року, а також збільшення кількості особового складу навчальної місії в Україні до 400 осіб.

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА