11:32 16.02.2022

США дозволили деяким особам в'їзд з України без проходження тесту на COVID-19

2 хв читати
США дозволили деяким особам в'їзд з України без проходження тесту на COVID-19

Деякі особи можуть в'їжджати з України до Сполучених Штатів Америки без проходження тесту на коронавірусну інфекцію COVID-19 перед від'їздом або підтвердження наявності вакцини, повідомило посольство США в Україні.

"Центри США з контролю і профілактики захворювань (CDC) на свій розсуд дозволили деяким особам з України в'їжджати в Сполучені Штати без тесту на COVID-19 перед від'їздом", - ідеться в повідомленні на сайті посольства в середу.

Зазначається, що це стосується громадян США; законних постійних жителів; негромадян, які мають імміграційну візу США, неімігрантів-негромадян, які подорожують із громадянином США або законним постійним жителем і мають відповідні проїзні документи, що дозволяють їм подорожувати до Сполучених Штатів. Це право набуло чинності й закінчується 1 березня 2022 року з урахуванням будь-яких подальших продовжень.

Крім того, Міністерство внутрішньої безпеки (DHS) визначило, що в національних інтересах дозволяти в'їзд до США з України певним особам без пред'явлення доказу вакцинації проти COVID-19.

"У національних інтересах дозволити в'їзд негромадян неімігрантів, які (1) подорожують із громадянином США або законним постійним жителем; (2) були фізично в Україні станом на 10 лютого 2022 року; і (3) мають проїзні документи, що дозволяють їм поїхати у Сполучені Штати. Відповідно до цього винятку цим особам буде дозволено в'їзд до Сполучених Штатів без пред'явлення доказів вакцинації проти COVID-19 перед поїздкою в США", - йдеться в заяві міністра внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркаса.

Посольство також нагадало, що безпекова ситуація в Україні залишається непередбачуваною через загрози воєнних дій РФ і що громадяни США повинні негайно залишити Україну. "Умови можуть погіршитися практично без попереднього повідомлення. Громадяни США в Україні повинні негайно виїхати, використовуючи комерційні або інші доступні приватні види транспорту", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 7 осіб, серед них 6 дітей - обладміністрація

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА