20:53 16.02.2022

Путін розраховував на капітуляцію України та Заходу, але отримав іншу реакцію – ексрадник президента США у справах Росії та Європи

2 хв читати
Путін розраховував на капітуляцію України та Заходу, але отримав іншу реакцію – ексрадник президента США у справах Росії та Європи

Президент Росії Володимир Путін розраховував на капітуляцію України та Заходу, концентруючи війська біля українських кордонів, проте отримав зворотну реакцію, заявила спеціальна радниця президента США у справах Росії та Європи у 2017 – 2019 роках Фіона Гілл.

"Вони думали, що розташування такої кількості військових у такому безпрецедентному форматі проведення навчань, що вони таким чином залякують не лише Україну, а й НАТО, і Європу. Росія думала, що це буде певною мірою капітуляція. Але, на відміну від цього, вони отримали іншу реакцію", – наголосила Гілл під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму.

"Путін прорахувався. Те, що він отримав – це відсіч від усіх партнерів, від Сполучених Штатів, від інших наших прихильників", – додала вона.

Гілл також наголосила, що Росія висунула вимоги, що стосуються не лише України, але й світового порядку.

"Ті вимоги, які викладає Росія і виклала у грудні минулого року – це не про Донбас, це про всю Україну вже йдеться. І це вимоги Росії, які стосуються і НАТО, і можливостей безпеки в Європі, і тих можливостей, які зачіпають Сполучені Штати", - сказала вона.

Гілл наголосила, що Україна продовжує залишатися в облозі.

"Справді Україна опинилася в стані облоги. У нас немає повної впевненості, що сьогодні або завтра Путін не нападе", – сказала вона.

"Такі переміщення великої кількості військових зі східного кордону Росії на кордон з Україною – це дуже потужна ситуація. І ми бачимо, наскільки сильна позиція Росії, яка тисне на інші країни, Казахстан, Вірменію, Нагірний Карабах. Тобто те, що відбувається зараз, як наша спільна реакція на те, що відбувається в Україні, воно є нашою спільною реакцією щодо тих планів, які міг мати Кремль", – наголосила Гілл.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Британський принц Гаррі офіційно підтвердив, що тепер він є резидентом США

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА