21:58 16.02.2022

"Золотого ведмедя" 72-го Берлінале отримала іспанська картина "Алькаррас"

2 хв читати
"Золотого ведмедя" 72-го Берлінале отримала іспанська картина "Алькаррас"

Найкращим фільмом 72-го Берлінале стала картина "Алькаррас" іспанського режисера Карли Симон, церемонія оголошення нагород відбулась у середу.

Фільм-переможець розповідає про історію сім'ї фермерів, які протягом 80 років вирощували персики у невеликому селі Алькаррас у Каталонії. Їхнє життя змінюється, коли власник землі, на якому стоїть їхній маєток, помирає, а його спадкоємець вирішує продати все з молотка. Персикові дерева планують вирубати, а на їхньому місці встановити сонячні панелі. Велика сім'я збирається разом, щоб востаннє зібрати врожай персиків і попрощатися із землею, яка виростила не одне їхнє покоління.

Гран-прі журі 72 Берлінале отримала картина "Фільм романіста" південнокорейського режисера Хон Сан Су. Головна героїня картини – письменниця, яка переживає творчу кризу. Зустрівшись з відомою актрисою, у якої теж настали не найкращі часи, вона вирішує зняти фільм.

"Срібного ведмедя" 72-го Берлінале за найкращий сценарій отримала Лайла Штілер за фільм "Рабіє Курназ проти Джорджа Буша-молодшого" режисера Андреаса Дрезена. Крім того, актриса Мельтем Каптан, яка виконала головну роль у фільмі, також стала володаркою "Срібного ведмедя" як найкраща актриса.

Нагороду за найкращу режисуру здобула французький сценарист та кінорежисер Клер Дені за фільм "По обидва боки леза".

"Срібний ведмідь" за кращу роль другого плану дістався акторці Лаура Базукі режисера Камілі Андіні, яка зіграла у фільмі "Nana" ("До, зараз і потім").

Картина "Шматочок неба" режисера Майкла Коха відзначена Спеціальним згадуванням журі.

Цього року організатори вирішили провести Берлінале у очному форматі з урахуванням усіх коронавірусних обмежень.

До основного конкурсу фестивалю увійшли 18 картин із 15 країн. Серед стрічок, відібраних на фестиваль, роботи з Франції, Німеччини, Іспанії, Італії, США, Індонезії, Південної Кореї, Китаю, Канади. Більшість режисерів, картини яких потрапили до основного конкурсу, раніше брали участь у Берлінале.

Берлінський кінофестиваль вважається одним із найпрестижніших світових кінооглядів поряд із Каннами та Венецією, що проводиться з 1951 року. Головний приз кінофестивалю – "Золотий ведмідь".

Минулого року 71-й Міжнародний Берлінський кінофестиваль через пандемію коронавірусу проходив у два етапи та відкрився 1 березня в онлайн-форматі. Відкриті покази для глядачів проходили з 9 до 20 червня, як у звичайних кінотеатрах, так і в кінотеатрах просто неба.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА