11:31 17.02.2022

Рада ратифікувала угоду про відкрите небо з ЄС

2 хв читати
Рада ратифікувала угоду про відкрите небо з ЄС

Верховна Рада України 17 лютого ухвалила закон про ратифікацію угоди між Україною та Європейським Союзом про спільний авіаційний простір (САП).

За ратифікацію угоди у четвер проголосували 311 депутатів.

Метою угоди є поступове створення САП між Україною та ЄС і його державами-членами, що ґрунтується, зокрема, на ідентичних правилах у сфері безпеки польотів, авіаційної безпеки, організації повітряного руху, захисту довкілля, захисту прав споживачів, систем комп'ютерного бронювання, а також на ідентичних правилах щодо соціальних аспектів.

З цією метою угода встановлює обов'язкові правила, технічні вимоги, адміністративні процедури, базові експлуатаційні стандарти та імплементаційні норми між сторонами.

САП функціонує на основі вільного доступу до ринку авіаперевезень та на рівних умовах конкуренції.

Україна вживає необхідних заходів, щоб інкорпорувати у правову систему України та імплементувати вимоги та стандарти актів Європейського Союзу.

Сторони співпрацюють, зокрема, з метою досягнення збіжності сертифікаційних систем у сферах первинної сертифікації та підтримання льотної придатності.

Сторони на запит надають одна одній всю необхідну допомогу для запобігання актам незаконного захоплення цивільних повітряних суден та інших незаконних актів, спрямованих проти безпеки таких повітряних суден, їхніх пасажирів та екіпажу, аеропортів та аеронавігаційних засобів, а також будь-якої іншої загрози безпеці цивільної авіації.

Сторони визнають важливість охорони довкілля під час розробки та впровадження авіаційної політики.

Як повідомлялося, 12 жовтня 2021 року Україна та Європейський Союз уклали Угоду про спільний авіаційний простір (САП). Рада ЄС 28 червня 2021 року дала згоду на укладання з Україною, а також іще з трьома країнами - Вірменією, Тунісом та Катаром - Угоди про спільний авіаційний простір.

Процес об'єднання українського авіаційного простору з ЄС було розпочато ще 1999 року. 12 грудня 2006 року Рада ЄС уповноважила ЄК розпочати відповідні переговори з Україною. У жовтні 2013-го сторони узгодили текст Угоди про САП, проте через зовнішньополітичні умови її укладання було відкладено на невизначений термін.

У Міністерстві інфраструктури України з посиланням на главу відомства Олександра Кубракова заявили, що приєднання України до Угоди про спільний авіаційний простір із Європейським Союзом приведе до зростання соціальної, економічної й туристичної взаємодії з країнами ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА