12:18 17.02.2022

Зеленський: Вступу України до НАТО протидіє не лише Росія, а й деякі члени Альянсу

2 хв читати

Україна тривалий час рухається у напрямку членства в НАТО, проте прогресу в євроатлантичній інтеграції поки що немає, заявив президент України Володимир Зеленський.

"І це не філософське питання, а є конкретні причини – через протидію і Росії, яка не хоче, щоб Україна була членом НАТО, і деяких країн – членів альянсу. І в цьому немає ніяких секретів", - сказав Зеленський журналістам у Маріуполі Донецької області, повідомляє пресслужба глави держави.

"Питання НАТО є одним із тих, через які на Україну здійснюється тиск. Головне питання – це незалежність України і її самостійний вибір у будь-яких питаннях, і Україна багато років виборює своє право на це", – додав він.

Водночас Зеленський зазначив, що РФ наразі використовує питання НАТО як виправдання, чому їхні війська стоять на українських кордонах, а деякі європейські країни "підіграють їм у цьому".

"Але не потрібно перекручувати. Адже це у нас окупували території, це на наших кордонах стоїть армія", – наголосив він.

Президент зазначив, що геополітичний курс України закріплений у Конституції, і це справді вибір українського народу.

"Але не вибір українського народу щодо того, коли ми там будемо, бо це не тільки від нас залежить – 30 країн повинні одноголосно погодити це рішення", – зазначив він і додав, що на сьогодні можливості винесення питання НАТО на референдум не розглядають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА