15:43 17.02.2022

Союзники з НАТО знову підтвердили підтримку суверенітету й територіальної цілісності України - Столтенберг

2 хв читати
Союзники з НАТО знову підтвердили підтримку суверенітету й територіальної цілісності України - Столтенберг

Союзники з НАТО знову підтвердили свою підтримку суверенітету й територіальній цілісності України та Грузії, констатувавши, що повернення до часів сфер впливів бути не може.

Про це в четвер у Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції, яка відбулася після завершення зустрічі Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони з главами оборонних відомств України та Грузії Олексієм Резніковим та Джуаншером Бурчуладзе. Український міністр узяв участь у відеоформаті.

"Сьогодні ми зустрілися з нашими близькими партнерами Україною та Грузією. Союзники з НАТО підтвердили свою тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності і Грузії, і України. Ми не можемо змиритися з поверненням до епохи сфер впливу, де великі сили залякують або диктують іншим. Жодних рішень щодо України не може бути без України. І жодних рішень щодо Грузії без Грузії", - сказав він.

Столтенберг також висловився за продовження діалогу із Росією.

"НАТО залишається відкритим для сумлінної взаємодії з Росією. Союзники готові разом із Росією засідати в Раді Росія-НАТО, щоб вирішувати широке коло питань та порозумітися", - запевнив генсек альянсу.

Говорячи про засідання, він повідомив, що міністри обговорили загрозу російської агресії, погіршення ситуації з безпекою в Чорноморському регіоні й політичну і практичну підтримку НАТО обом країнам.

"НАТО і союзники допомагають Україні підвищити її здатність захищати себе. Право на самооборону закріплено у Статуті ООН, і союзники допомагають Україні відстоювати це право, зокрема з інструкторами та бойовою технікою для ЗСУ, кібер- та розвідувальною експертизою й за значної фінансової підтримки", – констатував Столтенберг.

Окрім того, міністри обговорили нещодавнє голосування Держдуми РФ про визнання т.зв. Л/ДНР.

"Ми всі згодні з тим, що це було б іще одним кричущим порушенням територіальної цілісності й суверенітету України і Мінських домовленостей, що підриває зусилля з пошуку політичного рішення у "нормандському форматі", - передав він позицію союзників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА