16:45 17.02.2022

Офіс генпрокурора відпрацював з НАБУ 6 підозр п’ятьом топменеджерам ПриватБанку щодо розтрати коштів

1 хв читати
Офіс генпрокурора відпрацював з НАБУ 6 підозр п’ятьом топменеджерам ПриватБанку щодо розтрати коштів

Офіс генпрокурора відпрацював спільно з Національним антикорупційним бюро (НАБУ) шість підозр стосовно п'яти топменеджерів ПриватБанку (Київ) щодо розтрати коштів фінустанови, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Ми відпрацювали спільно з НАБУ – у нас шість підозр за п'ятьма топменеджерами банку щодо розтрати коштів банку. За першим епізодом йдеться про 136 млн грн протиправного нарахування і виплати додаткової винагороди, а за другим епізодом – про 8,2 млрд грн фіктивного кредитування", - сказала вона в інтерв'ю "Forbes Україна".

За її словами, наразі Офіс генпрокурора чекає на результати міжнародних доручень, щоб передати справу ПриватБанку до Вищого антикорупційного суду.

Як повідомлялося, ексакціонер банку Ігор Коломойський в інтерв'ю виданню "Українська Правда" висловив упевненість у тому, що йому вдасться повернути ПриватБанк.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у його капітал понад 155 млрд грн.

Згідно зі статистикою Національного банку України, на 1 жовтня 2021 року за розміром загальних активів ПриватБанк посідав у рейтингу 1-ше місце (550,328 млрд грн) серед 71 банку, що діє в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА