07:16 18.02.2022

ЮНІСЕФ: Діти на сході України повинні мати доступ до безпечної освіти та право на безпечне дитинство

2 хв читати
ЮНІСЕФ: Діти на сході України повинні мати доступ до безпечної освіти та право на безпечне дитинство

В ЮНІСЕФ відреагували на обстріл з боку російських найманців на Донбасі у школах та дитячих садках, закликавши сторони дотримуватися повного гарантування безпечної освіти та права на безпечне дитинство.

"Атаки на дитячі садки та школи за останні вісім років стали сумною реальністю для дітей на сході України. Понад 750 навчальних закладів було пошкоджено з початку конфлікту, обмежуючи навчання тисяч дітей з обох боків лінії розмежування", – йдеться у повідомленні на сайті організації у четвер увечері.

У ЮНІСЕФ наголосили, що конфлікт має руйнівний вплив на психологічний стан цілого покоління на сході України. "Більше того, діти на сході України проживають на одній із найбільш забруднених територій у світі. Щодня вони живуть, грають, ходять до школи на ділянках, засмічених мінами, нерозірваними боєприпасами та іншими смертельними вибухонебезпечними пережитками війни", – йдеться в повідомленні.

В інформації також наголошується, що з початку конфлікту ЮНІСЕФ працює на сході України, організуючи психологічну допомогу та навчання з мінної безпеки для понад 180 тисяч дітей, молодих людей та їхніх батьків. ЮНІСЕФ також ремонтує школи та дитячі садки та доставляє освітні матеріали, такі як навчальні набори, меблі та спортивне обладнання.

"ЮНІСЕФ закликає всі сторони дотримуватися Декларації про безпеку шкіл та захищати дітей та їхніх опікунів від атак, незалежно від обставин, у яких вони перебувають. Навчальні заклади повинні залишатися безпечним простором, де діти мають бути захищені від загроз та криз, та надійним сховищем, де вони можуть вчитися, грати та зростати повною мірою. Право дітей на освіту неможливо убезпечити в умовах конфлікту, якщо без захисту знаходиться сама освіта", – йдеться у заяві організації.

ЮНІСЕФ продовжить працювати з постраждалими від конфлікту громадами, надавати життєво необхідну допомогу та забезпечувати нагальні потреби найуразливіших дітей та їхніх сімей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА