08:17 20.02.2022

Прокуратура оскаржить рішення суду щодо застосування запобіжних заходів нападникам на журналістів "Української правди"

1 хв читати
Прокуратура оскаржить рішення суду щодо застосування запобіжних заходів нападникам на журналістів "Української правди"

Дніпропетровська обласна прокуратура оскаржуватиме рішення суду щодо застосування запобіжного заходу двом підозрюваним у справі нападу на журналістів "Української правди".

"За результатами розгляду клопотань щодо трьох підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, скоєним групою осіб, незаконного вилучення зібраних журналістами матеріалів та технічних засобів, а також відкритого викрадення чужого майна (ч.1 ст.28 ч.1 ст.17), (ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України) судом обрано запобіжні заходи у вигляді особистого зобов'язання", - заявила пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури в суботу.

Повідомляється, що стосовно двох рішень суду прокуратура готується подавати апеляційні скарги, а також наполягатиме на застосуванні домашнього арешту як запобіжного заходу двом підозрюваним.

Як повідомлялося, 13 лютого група журналістів прибула до VIP-терміналу аеропорту, де почали знімати репортаж на телефон і камеру. На території терміналу на той час перебували троє невідомих чоловіків. Один із них сказав журналістам, що знімати заборонено, забрав телефон та знищив відео. Після вчиненого невідомі залишили територію аеропорту.

В "Українській правді" уточнили, що напад було скоєно на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань Михайла Ткача.

16 лютого трьом нападникам на журналістів було повідомлено про підозру.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА