13:48 21.02.2022

Держприкордонслужба: Заява ФСБ про обстріл з території України розташування прикордонних нарядів у Ростовській області – свідома провокація

2 хв читати
Держприкордонслужба: Заява ФСБ про обстріл з території України розташування прикордонних нарядів у Ростовській області – свідома провокація

Державна прикордонна служба України заявляє, що заява ФСБ РФ про обстріл з території України, внаслідок чого зруйновано місце несення служби прикордонних нарядів РФ, – відверта провокація.

"Зокрема, не зазначається точне місце, де це відбулося, окрім як за 150 метрів від російсько-українського кордону в межах Ростовської області. Відмітимо, що Ростовська область межує як з контрольованою українською владою територією в межах Луганської області, так і з неконтрольованою ділянкою українського кордону, протяжність якої понад 400 км", - йдеться в заяві.

Також у відомстві наголосили, що від співробітників ПС ФСБ РФ інформування про якісь нестандартні ситуації не надходило.

"Водночас окремі джерела, на які посилаються російські ресурси, зазначають, що мова може йти про територію, яка розташована поряд неконтрольованої Україною ділянки кордону, в Неклинівському районі Ростовської області", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу у штабі Операції об'єднаних сил (ООС) також спростували заяву ФСБ РФ і наголосили, що противник продовжує використовувати пропагандистські методи ведення інформаційної війни.

"Цього разу агресор вдався до звинувачень українських захисників в буцімто обстрілі російського прикордонного пункту в Ростовській області. Це не відповідає дійсності. Продемонстрована на фото та відео російськими пропагандистськими ЗМІ будівля більше нагадує "господарське приміщення", аніж прикордонний пункт. Окрім цього, артилерійські підрозділи зі складу Об'єднаних сил перебувають у районах відведення", - йдеться в повідомленні у Facebook.

У штабі заявили, що враховуючи "технічні характеристики наявних на озброєнні Збройних сил України артилерійських систем, ураження зазначеного "господарського приміщення" є неможливим".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА