06:41 22.02.2022

Постпред України в ООН: Вимагаємо скасування рішення РФ щодо визнання т.зв. "ДНР" та "ЛНР" і негайного виведення російських військ з Донбасу

2 хв читати
Постпред України в ООН: Вимагаємо скасування рішення РФ щодо визнання т.зв. "ДНР" та "ЛНР" і негайного виведення російських військ з Донбасу

Постійний голова України в Організації Об'єднаних націй (ООН) Сергій Кислиця, під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку в ніч на вівторок, заявив про вимогу України щодо скасування рішення РФ щодо визнання т.зв. "ДНР" і "ЛНР".

"Росія має відмовитися від давньої стратегії щодо України, заснованої на загрозі застосування сили щодо суверенітету України та оголосити про свою прихильність до основних принципів Статуту ООН. Ми вимагаємо від РФ скасувати рішення про визнання т.зв. "ДНР" і "ЛНР" і повернутися за стіл переговорів. Ми засуджуємо розгортання нових окупаційних військ Росії на території України. Ми вимагаємо їх негайного виведення", - сказав Кислиця.

Як зазначив Кислиця, Україна віддана мирному дипломатичному шляху врегулювання ситуації на Донбасі і не відхилятиметься від нього.

Він також звернувся до Генерального секретаря ООН з проханням зробити все можливе, щоб врегулювати ситуацію на Донбасі, зазначивши, що міжнародно-визнані кордони України були і залишатимуться незмінними незалежно від будь-яких заяв та дій президента РФ.

"Визнання тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей України може розглядатися як односторонній вихід РФ із Мінських домовленостей та як недотримання рішень, прийнятих у нормандському форматі. Ці дії підривають мирні зусилля у переговорному процесі. Політичне керівництво РФ несе повну відповідальність за результати ухваленого рішення", - сказав він.

"Ми (українці – ІФ) на своїй території, ми не боїмося будь-кого і нікому нічого не віддамо, оскільки на дворі не лютий 2014 року, а лютий 2022 року. Інша країна, інша армія та одна мета – мир в Україні, Європі, на планеті", - резюмував Кислиця.

 

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА