09:43 23.02.2022

МЗС України: Якщо не зупинити російську агресію сьогодні, завтра Москва застосує війська у будь-якому регіоні світу

2 хв читати
МЗС України: Якщо не зупинити російську агресію сьогодні, завтра Москва застосує війська у будь-якому регіоні світу

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародне співтовариство до невідкладної та жорсткої реакції на рішення Ради Федерації РФ щодо використання Збройних сил РФ за кордоном.

"Визнання та підтримка Москвою так званих Л/ДНР у порушення суверенітету та територіальної цілісності України є міжнародно-протиправними та розцінюються Україною як акт збройної агресії", - наголошується в заяві МЗС України, оприлюдненій у середу.

Міжнародне право забороняє агресію, нагадали в МЗС, а суверенітет і територіальна цілісність України забезпечені та гарантовані основними нормами та принципами міжнародного права і низкою основних міжнародних інструментів, зокрема Статутом ООН, Гельсінським Заключним актом Наради з безпеки та співробітництва в Європі від 1975 року, Меморандумом про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1994 року, численними зобов’язаннями Росії за двосторонніми договорами між Україною та Російською Федерацією.

"Україна закликає міжнародне співтовариство вжити проти агресора невідкладних і жорстких заходів. Відсутність рішучих дій з боку міжнародного співтовариства лише розв’язує руки Кремлю. Якщо нам не вдасться зупинити російську агресію в Україні сьогодні, завтра військова потуга РФ буде застосована в будь-якому регіоні світу", - закликали у заяві.

Як повідомлялося, 22 лютого Рада Федерації РФ дала згоду на використання Збройних сил РФ за межами території РФ у зв'язку із ситуацією навколо Донбасу. Як заявила голова верхньої палати Федеральних зборів Валентина Матвієнко, Рада Федерації даючи згоду на введення збройних сил РФ на Донбас, виходить із того, що це будуть "миротворчі сили, спрямовані на збереження миру та стабільності на землі у "ДНР" та "ЛНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА