09:52 23.02.2022

Україна просить Німеччину сприяти відновленню динаміки авіасполучення між країнами

1 хв читати
Україна просить Німеччину сприяти відновленню динаміки авіасполучення між країнами

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та федеральний міністр цифрових технологій і транспорту Німеччини Фолькер Вісінг 22 лютого провели робочий дзвінок щодо безпеки польотів у зоні відповідальності України та забезпечення польотів німецьких авіакомпаній до українських міст.

"Ми звернулись до наших німецьких колег-урядовців максимально посприяти відновленню динаміки авіасполучення між Україною та Німеччиною. Зокрема, ми наголосили, що для нас важливо, аби Lufthansa Group та інші німецькі компанії, які тимчасово скасували власні рейси до Києва та Одеси, сприяли можливості українським авіаперевізникам їх виконувати", – наголосив Кубраков.

Він також подякував уряду Німеччини за рішення про припинення сертифікації "Північного потоку 2", наголосивши, що забезпечення енергетичної незалежності в Європі є спільним пріоритетом.

"Попри провокативні заяви Росії, безпекова ситуація в українському авіапросторі залишається контрольованою та стабільною. До подібних форс-мажорних ситуацій ми готувались з 2014 року", - заявив Кубраков.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України веде переговори з українськими авіаперевізниками щодо можливого заміщення скасованих іноземними авіакомпаніями рейсів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА