07:07 28.02.2022

ЄС закрив повітряний простір для літаків РФ

1 хв читати
ЄС закрив повітряний простір для літаків РФ

Європейський союз (ЄС) ухвалив рішення про закриття повітряного простору союзу для повітряних суден, зареєстрованих у РФ, а також транспорту, який належить або зафрахтований російською юридичною чи фізичною особою.

"Зважаючи на серйозність ситуації та у відповідь на дії Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні, доцільно запровадити подальші обмежувальні заходи, пов'язані з фінансами та авіацією... Держави-члени повинні бути зобов'язані відмовляти у дозволі на посадку, зліт або проліт над своєю територією будь-яким повітряним суднам, що експлуатуються російськими авіаперевізниками, зокрема як маркетинговий перевізник, будь-яким повітряним судам, зареєстрованим у Росії, та повітряним судам, зареєстрованим не в Росії, які належать або зафрахтовані або іншим чином контролюються російською юридичною або фізичною особою", - йдеться в опублікованому в понеділок Офіційному журналі ЄС.

При цьому уточнюється, що виняток із цього правила робиться для випадків аварійної посадки.

Крім того, наголошується, "компетентні органи можуть дозволити повітряному судну здійснювати посадку, зліт або обліт території Союзу, якщо компетентні органи визначили, що така посадка, зліт або обліт потрібні з гуманітарною метою або для будь-яких інших цілей, що відповідають цілям цього регламенту".

Зазначається, що рішення набирає чинності від дати його опублікування в Офіційному журналі Європейського Союзу 28 лютого 2022 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА