09:27 01.03.2022

Санкції ЄС до співвласників українського Альфа-Банку Фрідмана та Авена не впливають на його роботу – банк

2 хв читати
Санкції ЄС до співвласників українського Альфа-Банку Фрідмана та Авена не впливають на його роботу – банк

Оголошені Євросоюзом 28 лютого санкції щодо акціонерів Альфа-Банку (Київ) Михайла Фрідмана та Петра Авена стосуються виключно приватних осіб, і на звичайну роботу банку в Україні не впливають, йдеться у заяві фінустанови у вівторок.

"Михайло Фрідман (32,86%) і Петро Авен (12,40%) дійсно є акціонерами ABH Holdings SA. Проте дана частка не є контрольним пакетом володіння. У зв'язку з цим, санкції стосуються акціонерів, як приватних осіб, а не банку загалом", – пояснив банк.

Фінустанова наголосила, що працює без обмежень.

"Більше того, розглядається питання зміни структури власності банку для відповідності вимогам міжнародного та національного законодавства та забезпечення безперебійної роботи та сервісу для клієнтів", - йдеться у заяві.

Банк також зазначив, що США та Велика Британія не застосували санкції до Фрідмана та Авена, в їхніх юрисдикціях для зазначених бізнесменів немає жодних санкційних обмежень.

Альфа-Банк (Київ) – один із найбільших українських приватних банків (6,5 тис. співробітників, 1,5 млн клієнтів) з міжнародним капіталом. Акціонерами Альфа-Банку (Україна) є ABHH (Люксембург, ЄС), головна компанія банківської групи, до якої входить і однойменний банк у Росії, і дочірня компанія ABHH – ABH Ukraine Limited (Кіпр, ЄС).

За даними банку, його найбільшими кінцевими акціонерами опосередковано є Михайло Фрідман (32,8632%), Герман Хан (20,9659%), Олексій Кузьмічов (16,3239%), Петро Авен (12,4018%), UniCredit S.p.A. (Італія, 9,9%), Марк Фоундейшн із дослідження ракових захворювань (3,8736%) та Андрій Косогов (3,6716%).

Альфа-Банк (Київ), за даними Нацбанку України, на 1 січня 2022 року за розміром загальних активів посідав 6-е місце (125,36 млрд грн) серед 71 банку, що діяв у країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА