11:12 01.03.2022

Голова академради центру "Бабин Яр" прокуророві МКС: Заяви Путіна про геноцид на Донбасі - брехня, розпочніть розслідування

2 хв читати

Голова Академічної ради Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр", засновник організації "Яхад-ін Унум" Патрік Дебуа виступив зі зверненням до прокурора Міжнародного кримінального суду Каріму Хану, в якому наголошує на брехливості затверджень президента РФ Володимира Путіна про нібито геноцид на Донбасі, використаних як виправдання розпочатої проти України війни, й закликав розпочати розслідування з цього приводу.

"Президент Путін звинуватив Україну в скоєнні геноциду жителів Донбасу. Як експерт у цій сфері цього регіону, хочу підтвердити, що після ретельного вивчення фактів і звітів, починаючи з 2014 року, ми не виявили жодного сліду злочинів, що кваліфікуються як геноцид. Так званий геноцид, який президент Путін використав для виправдання війни проти України, розпочатої 24 лютого 2022 року о 4:00 ранку - це брехня. Пане Хан, Академічну раду Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" просить вас як прокурора Міжнародного кримінального суду розпочати розслідування цього так званого геноциду", - йдеться у зверненні, поширеному у вівторок уранці.

За словами Дебуа, якщо Путін хоче викрити геноцид, "він повинен звернутися до тих, хто працює в системі міжнародного правосуддя, а не розпочинати війну проти народу України під фальшивими приводами".

Під відкритим листом уже підписалися 13 членів академради центру "Бабин Яр", включно з головою.

Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" - неурядова благодійна організація, покликана шанувати пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру та сприяти гуманізації людства шляхом збереження і вивчення історії Голокосту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА