14:46 01.03.2022

У НАДС наказали держслужбовцям наскільки можна продовжувати роботу, зокрема за межами адмінбудівель, або оформляти простій

2 хв читати

У Національному агентстві з питань державної служби (НАДС) розповіли про організацію роботи державних органів в умовах воєнного стану.

"Сьогодні внесок кожного важливий для майбутнього України. Багато хто з нас уже є там, де має бути, – у лавах Збройних сил України, територіальної оборони або ж просто надає допомогу тим, хто її потребує будь-яким можливим способом. Решта з нас, представники корпусу публічної служби, які мають подбати про те, щоб робота державних органів залишалася ефективною і була спрямована на забезпечення спроможності нашої держави та підтримку її громадян, захисників та захисниць", - ідеться у повідомленні пресслужби відомства.

Залежно від ситуації в регіоні, а також завдань та функцій, які орган виконує нині, у відомстві просять звернути увагу на можливі формати роботи. Зокрема, для її здійснення роботи поза адмінбудівлями достатньо, щоб державний службовець звернувся усно або за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку до безпосереднього керівника та керівника самостійного структурного підрозділу (за наявності) з пропозицією про роботу за межами адмінбудівлі.

"Звісно, державний службовець повинен мати можливість працювати та підтримувати постійну комунікацію з безпосереднім керівником. Йому встановлюється безпосереднім керівником та керівником самостійного структурного підрозділу (за наявності) перелік завдань на період роботи за межами адмінбудівлі з термінами їх виконання. Конкретно безпосередній керуючий держслужбовця забезпечує моніторинг та контроль виконання встановлених державному службовцю завдань", - ідеться у заяві.

Водночас, у випадках, коли буде зрозуміло, що забезпечення роботи державного службовця на робочому місці або поза адміністративною будівлею неможливе – доцільно оформити простій (статті 34, 113 КЗпП), який встановлюється розпорядчим актом у відповідному органі. Рішення про простій може бути прийнято стосовно окремого службовця, структурного підрозділу або державного органу.

"Подбайте, щоб кожен службовець володів повною інформацією про роботу його державного органу. У цей час для збереження нашої країни ми маємо продовжити робити все, що від нас залежить. Колеги, стоїмо! Україна понад усе", - резюмували в НАДС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Госпсуд закрив справу за позовом компанії Коломойського й Боголюбова про законність націоналізації ПриватБанку

Унаслідок ворожих обстрілів у Нікопольському районі постраждали 4 людини - голова Дніпропетровської ОВА

Зеленський обговорив з президентом Фінляндії оборонну співпрацю та будівництво укриттів

Посли ЄС 8 травня розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА