08:30 02.03.2022

НБУ дозволив використання платіжних карток за кордоном для розрахунків і зняття готівки

1 хв читати

Національний банк України передбачив можливість використання клієнтами українських банків платіжних карток за кордоном для розрахунків та зняття готівки, додавши їх до переліку винятків із заборони, запровадженої 24 лютого та щодо здійснення транскордонних переказів валютних цінностей з України за дорученням клієнтів.

Як йдеться у повідомленні НБУ на його сайті в середу, зазначені зміни до постанови №18 від 24 лютого, ухваленої одразу після початку війни Росією та запровадження воєнного стану, внесені постановою правління Нацбанку від 1 березня 2022 року №30.

Нацбанк наголосив, що з моменту впровадження воєнного стану не вводив жодних обмежень на безготівкові розрахунки, зокрема за кордоном.

Водночас, НБУ заборонив зараховувати кошти на рахунки клієнтів-фізособ з переказів, ініційованих з використанням електронних платіжних засобів, емітованих учасниками міжнародних платіжних систем, які здійснюють свою діяльність на території Росії та Білорусі.

"Також заборонено приймати в Україні електронні платіжні засоби (включно з переказами, розрахунками та видачею готівки), емітовані учасниками відповідних міжнародних платіжних систем", – додав регулятор.

Як повідомлялося, ООН оцінює можливу кількість біженців з України через розпочату Росію війну до 4 млн осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА