10:10 02.03.2022

США випустять 30 млн барелів нафти зі стратегічного резерву - Міненерго

1 хв читати

Рішення про колективний випуск 60 млн барелів нафти зі стратегічних запасів було ухвалено на екстреній нараді міністрів Міжнародного енергетичного агентства (IEA), 30 із них виділять США, повідомила міністр енергетики США Дженніфер Ґренголм.

"Сьогодні я головувала на екстреній нараді міністрів Міжнародного енергетичного агентства (IEA), (...) на якій Сполучені Штати та 30 інших країн-членів за підтримки Європейської комісії домовилися колективно випустити початкові 60 млн барелів нафти зі стратегічних запасів нафти", - йдеться у повідомленні у її заяві, оприлюдненій на сайті міністерства.

"Відповідно до цього рішення президент Байден уповноважив мене взяти на себе первісне зобов'язання від імені Сполучених Штатів виділити 30 млн барелів нафти зі стратегічного нафтового резерву. Ми готові вжити додаткових заходів, якщо цього вимагатимуть умови", - зазначила вона.

Міністр енергетики повідомила, що США продовжать "просувати поточні зусилля щодо прискорення диверсифікації постачання енергоносіїв до Європи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА