11:17 02.03.2022

Підтримка вступу до ЄС та НАТО в Україні зросла до історичного максимуму - соцопитування "Рейтингу"

1 хв читати

Підтримка вступу України до Європейського Союзу та НАТО найвища за всю історію опитувань, свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 1 березня.

86% українців підтримують приєднання України до ЄС, 76% - за вступ до НАТО.

"Порівняно з довоєнним періодом рівень підтримки вступу до ЄС та НАТО зріс більш ніж на 20 процентних пунктів. Позитивна динаміка відбулася за рахунок зростання підтримки вступу до західних структур серед населення півдня та сходу. У віковому розрізі у всіх категоріях спостерігається одностайна підтримка вступу України до ЄС та НАТО", - наголошується в пресрелізі.

61% опитаних вірять у те, що Україна стане членом Європейського Союзу найближчим часом (протягом 1-2 років). 13% вірять, що Україна стане членом ЄС через 5 років, у тривалішій перспективі - 6%. Важко визначитися з оцінками 17%.

Не вірять у те, що Україна стане членом ЄС лише 4% опитаних. Порівняно з минулим роком, кількість тих, хто не вірить у європейську інтеграцію України, значно зменшилася (у листопаді 2021 року таких було 26%).

Під час дослідження було опитано 1200 респондентів старше 18 років у всіх підконтрольних уряду регіонах шляхом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: трохи більше ніж 2,8%.

Джерело: https://ratinggroup.ua/research/ukraine/obschenacionalnyy_opros_ukraina_v_usloviyah_voyny_1_marta_2022.html

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА