16:56 02.03.2022

"Путін, забирай свої війська та забирайся з України", – кияни, які в дитинстві пережили Бабин Яр, звернулися до лідера Росії

2 хв читати

 

Кияни, котрі застали Другу світову у ранньому дитинстві, а зараз знову страждають від фашизму, але тепер вже нинішньої росії, записали відеозвернення до путіна.

Відео було записано з бомбосховища Єврейського дому у Києві. Звідти мешканці столиці закликали путіна піти з України та залишити нашу державу у спокої. Вони згадували трагедію Бабиного Яру, котрий забрав життя їхніх родин – трагедію, котра повторилася днями, коли російська ракета потрапила на територію заповідника та позбавила життя п’ятьох людей.

"Мене звати Романова Валентина Йосипівна, – каже одна з присутніх у бомбосховищі. – Народилася я в Україні. Війну 22 червня 1941 року зустріла під бомбардуванням у Києві. У Бабиному Яру загинули мої родичі. 24 лютого 2022 року я знову зустрічаю в Києві під бомбардуванням та обстрілами. Путін, забирай свої війська та забирайся з України. Ми хочемо миру! ".

Бабин Яр. Дорога смерті | Історична правда

"Олег Якович, народився у 1940 році в місті Києві, – представляється чоловік. – Мої родичі загинули у Бабиному Яру у 1941-му. Тепер я сиджу в бомбосховищі і на мене сипляться вражі бомби. Путін, забирайся геть з Києва та з України". 

"Я Тамара Олексіївна, 1939 року народження, – говорить ще одна жінка. – До війни жила у Києві, корінна киянка. У 1941-му почалася війна. Моїх усіх рідних по маминій лінії – євреїв – забрали у Бабин Яр. Всі вони загинули там. Сьогодні війну я також зустрічаю у Києві, але вже інше століття, страшне… Путін, що ти був здох! Залиш нас, наволоч, щоб ми тебе не бачили і не чули – хто ти й що ти…".

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України загинули понад 2000 мирних громадян, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА