19:51 02.03.2022

Санкції мають обмежений вплив на порт Роттердам, перевалка енергоносіїв триває - адміністрація

2 хв читати

Адміністрація порту Роттердам (Нідерланди) не відзначає значного впливу антиросійських санкцій через військову агресію РФ проти України на загальний вантажопотік.

"Станом на 2 березня (санкційний) вплив на порт Роттердам досить обмежений. Санкції поки не вдарили у вантажопотік енергоносіїв (сирої нафти, нафтопродуктів, ЗПГ, вугілля)", - йдеться у повідомленні.

"З близько 470 млн тонн вантажів, які перевалює Роттердам, орієнтовані на Росію вантажі становлять 62 млн тонн (13%). Із Росії до Роттердаму йдуть великі обсяги енергоносіїв. Наразі це (структура вантажопотоку - ІФ) складається з близько 30% сирої нафти, 25% ЗПГ та 20% нафтопродуктів і вугілля. РФ також експортує через Роттердам сталеву продукцію, мідь, алюміній та нікель. Ці товари поки не підпадають під обмеження Євросоюзу. Поки неясно, як позначиться у найближчому майбутньому на цих вантажопотоках ситуація в Україні", – повідомляє адміністрація.

"Близько 10% контейнерообігу порту складають російські контейнери. Євросоюз заборонив експорт низки товарів, які можуть бути використані як із цивільною, так і з військовою метою (товари подвійного призначення). Це означає, що контейнери до/із Росії проходитимуть додаткову митну перевірку", - зазначається у повідомленні.

"Невпевненість компаній (що потрапляє під санкції, як швидко митниця зможе перевірити контейнери, як розвиватиметься ситуація, наскільки великі ризики неплатежів тощо) призвела до того, що деякі контейнерні термінали та морські лінії вирішили відмовитися від обробки та перевезення російських контейнерів", - повідомляє порт.

Митні органи в ЄС та Великій Британії наразі перевіряють усі контейнерні вантажі у/з Росії, що проходять транзитом через їх термінали та порти, для виявлення санкційної продукції та товарів подвійного призначення, повідомляла данська Maersk. У своїй заяві компанія попереджала, що очікує значних затримок у доставці контейнерів у зв'язку з тим, що такі країни, як Нідерланди, Бельгія та Німеччина затримують судна, які прямують до Росії, у пошуках заборонених товарів.

Світова трійка лідерів контейнерних перевезень - Maersk (Данія), MSC (Швейцарія) та СMA CGM (Франція) - на частку якої припадає понад половину російського контейнерного ринку, у вівторок заявила про зупинення прийому заявок на перевезення контейнерів у/з РФ через розв'язану Росією війни проти України. MSC і Maersk вирішили не розповсюджувати заборону на перевезення товарів першої необхідності, таких як продукти харчування, медичне обладнання та гуманітарні вантажі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА