23:12 02.03.2022

Блінкен відвідає Бельгію, Польщу, Молдову та країни Балтії, щоб обговорити ситуацію навколо України – Держдеп

2 хв читати

Держсекретар США Ентоні Блінкен з 3 до 8 березня відвідає Бельгію, Польщу, Молдову, Латвію та Литву, під час поїздки він планує провести консультації з європейськими партнерами щодо агресії Росії в Україні, повідомляє Держдеп США.

"Держсекретар Ентоні Блінкен відвідає Бельгію, Польщу, Молдову, Латвію та Литву 3-8 березня 2022 року. У поїздці він продовжить активні консультації та координацію з нашими союзниками з НАТО та європейськими партнерами щодо тривалої навмисної, безпричинної та невиправданої війни проти України", – йдеться в прес-релізі, оприлюдненому на сайті Держдепу.

У середу, виступаючи в Держдепі, Блінкен заявив, що "деескалація, виведення військ (з України – ІФ) відкриють шлях до дипломатії" з Росією.

Як зазначено, насамперед Блінкен відвідає Бельгію, де візьме участь у зустрічі на рівні глав МЗС країн НАТО, зустрінеться з колегами з ЄС, а також візьме участь у зустрічі країн G7. Очікується, що держсекретар також проведе додаткові зустрічі з партнерами "з метою обговорити глобальну відповідь" на агресію Росії в Україні.

Потім 5 березня Блінкен вирушить до Польщі, де проведе зустрічі з польськими лідерами, зокрема з главою МЗС Збігневом Рау. Глава Держдепу планує обговорити з польським міністром закордонних справ подальшу допомогу в гарантуванні безпеки. Він також має намір подякувати Рау за розміщення "тисяч осіб, які переміщені з України".

У документі йдеться, що після візиту до Польщі держсекретар прибуде до Кишинева. Там Блінкен планує зустрітися з президентом Молдови Майєю Санду, прем'єром Наталією Гаврилицею та главою МЗС Ніколає Попеску. Там держсекретар, як очікується, обговорить сприяння зусиллям Молдови щодо прийому біженців з України.

Візит Блінкена до Вільнюса очікується 6 березня. Там він планує зустрітися з президентом Литви Гітанасом Науседою, прем'єром Інгрідою Шимоніте та главою МЗС Габріелюсом Ландсбергісом. 7 березня Блінкен відвідає Ригу, де проведе зустріч із литовським президентом Егілсом Левітсом, прем'єром Кріш'янісом Каріньшем, а також главою зовнішньополітичного відомства Едгаром Рінкевичем.

Нарешті, 8 березня Блінкен вирушить до Естонії, де зустрінеться з президентом Аларом Карісом, прем'єром Каєю Каллас та главою МЗС Евою-Марією Лійметс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА