11:15 03.03.2022

Представники українського АПК закликали міжнародних партнерів розірвати відносини з РФ – Держпродспоживслужба

2 хв читати

Представники українського АПК закликали своїх колег з інших країн припинити економічні відносини з російськими компаніями, оскільки РФ використовує одержувані в агросекторі гроші для ведення війни в Україні та злочинів проти людства.

Текст відповідного відкритого звернення об'єднань та підприємств аграрної галузі та харчової промисловості України до міжнародних колег розміщено на сайті Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у середу ввечері.

Представники українського АПК закликали міжнародних партнерів припинити постачання до РФ сировини та інгредієнтів для виробництва харчових продуктів; с/г техніки, обладнання для виробництва харчових продуктів, частин і комплектувальних до них; засобів захисту рослин, насіння та добрив; генетичного матеріалу для тваринництва; припинити підтримку програмного забезпечення для агросектора; унеможливити постачання упаковання.

"Україна зазнала нечуваного у сучасному світі неспровокованого військового нападу з боку російської федерації. Наша країна мужньо обороняється, задіяний кожен мешканець країни, і ми, виробники харчових продуктів України, працюємо на межі можливостей, забезпечуючи наше населення продовольством. Акт грубого порушення міжнародного законодавства та людських цінностей, порядності та добросусідства вимагає відповідної відповіді", - йдеться у зверненні.

Представники українського АПК нагадали міжнародним партнерам про необхідність спільно дати відсіч РФ, яка балістичними ракетами вражає спальні райони міст і селищ, руйнує цивільну інфраструктуру, лікарні, дитячі садки, застосовує заборонену вакуумну та касетну зброю, загрожує світові ядерною зброєю світу, а також захопила укриття Чорнобильської атомної електростанції

"Ми просимо припинити економічні відносини з вашими російськими партнерами. Ми просимо всі міжнародні фахові асоціації виключити зі своїх лав і припинити взаємодію з представниками російських галузевих об’єднань! Ми розуміємо Ваші економічні потреби. Проте просимо вас пам’ятати, що російська федерація використовує гроші для злочинів проти людства", - підсумував український бізнес у зверненні до міжнародних партнерів

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА