11:33 03.03.2022

Міносвіти ініціювало обмеження участі Росії у всіх інструментах ЄС із наукового та інноваційного співробітництва

1 хв читати

Міністерство освіти і науки ініціювало питання щодо обмеження можливостей участі Росії у всіх інструментах Європейського Союзу з наукового та інноваційного співробітництва.

"У зв'язку з агресією Росії та її вторгненням на територію України, Міністерство освіти і науки України в межах компетенції звернулося до МЗС із проханням підняти питання виключення РФ із міжнародних організацій і обмежити можливість участі в усіх можливих інструментах ЄС щодо наукового та інноваційного співробітництва", - йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

У переліку: Міжурядова океанографічна комісія ЮНЕСКО, Секретаріат Договору про Антарктику (ATS), Науковий комітет антарктичних досліджень (SCAR), Рада керуючих антарктичних програм (COMNAP), Міжнародний центр чорноморських досліджень (МЦЧД), ЦЕРН, Комітет із морських живих ресурсів Антарктики (АНТКОМ).

Пропонується також обмежити можливості участі РФ у всіх інструментах ЄС з наукового та інноваційного співробітництва: Горизонт Європа, Євратом, Спільний морський порядок денний для Чорного моря, Інтеррег, Міжнародна європейська інноваційна науково-технічна програма (EUREKA).

Крім того, Міносвіти просить звернути увагу на членство України в Міжнародному центрі науково-технічної інформації (МЦНТІ), Об'єднаному інституті ядерних досліджень (ОІЯД). Обидві міжнародні міжурядові організації розташовуються на території РФ.

"Міністерство освіти і науки України вважає недоцільним членство України в зазначених організаціях", - наголошують у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА