12:39 03.03.2022

Росіяни вбили громадянина Бангладеш на судні на рейді біля Миколаєва і захопили в заручники суховантажне судно HELT - Держприкордонслужба

2 хв читати

У середу, 2 березня, росіяни вбили громадянина Бангладеш на судні Banglar Samriddhi, що розташовувалося на рейді біля Миколаєва, а напередодні захопили в заручники суховантажне судно HELT, повідомила Державна прикордонна служба України.

"Учора росіяни вбили громадянина Бангладеш на судні Banglar Samriddhi, що перебувало на рейді біля Миколаєва, а напередодні захопили в заручники суховантаж HELT. При цьому судно HELT росіяни використовують як щит, щоб ховатися за ним від українських протикорабельних засобів, адже українці в цивільні об’єкти не стріляють", - йдеться у повідомленні Держприкордонслужби у Facebook у четвер.

Зазначено, що у середу через відкритий канал із безпеки судноплавства кораблі ВМФ РФ неодноразово диктували незаконні вимоги та погрози.

"Так, російський військовий корабель оголошує заборону стоянки на зовнішньому рейді українських чорноморських портів від Дунаю до Скадовська. При чому зчитує їх назви з застарілих навігаційних карт, де ще недекомунізований Іллічівськ, замість Чорноморська, порт Південний ще Южний, а Залізний Порт замість тихого курортного містечка вимальовується індустріальним монстром зі своїм рейдом", - пояснили у відомстві.

Зазначено, що російські військові пірати відкрито погрожують застосуванням зброї кожному цивільному судну, яке має право мирного проходу, називаючи їх терористичною загрозою.

"Прикриваючись цивільними суднами, які захоплені в заручники, і намагаючись використати їх живим щитом, військово-морський флот Росії намагається підступно підкрадатися до українського узбережжя. Так, за тиждень війни пірати Чорного моря захопили в заручники чотири судна, одне з яких танкер "Афіна" під погрозами застосування зброї змусили вийти з територіальних вод Румунії – країни NATO", - розповіли у Держприкордонслужбі.

Крім того, наголошується, що час від часу росіяни під час спроб обстріляти південні регіони України розстрілюють цивільні судна.

"З початку війни вони влучили в чотири іноземних судна (є вбиті і поранені). В прилеглій зоні України продовжує палати танкер MILLENNIUM SPIRIT із 600 тоннами дизпалива. В танкер 25 лютого влучила російська ракета. Поранений екіпаж був евакуйований морською пошуково-рятувальною службою України. ВМФ РФ не дає можливості загасити пожежу та не допустити екологічної катастрофи через розлив пального", - йдеться у повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що міжнародна морська спільнота вже сприймає російських військових моряків на рівні, а то й гірше за піратів Сомалі, а у відповідь на погрози росіяни постійно чують прокляття і традиційні побажання йти відомим курсом.

"Держприкордонслужба України в межах компетенції фіксує факти порушень міжнародного морського права, рішення за якими мають прийняти міжнародні суди. Зараз прикордонники разом з іншими складовими сектора безпеки і оборони продовжують боронити Україну, захищати її кордони та незалежність", - наголосили у Держприкордонслужбі.

Джерело: https://www.facebook.com/watch/?v=1896539560534964

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА