13:00 03.03.2022

У ВР пропонують посилити покарання за мародерство - законопроєкт

1 хв читати

Посилити покарання за мародерство, прирівнявши його до покарання за злочин в особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, пропонують народні депутати, серед яких перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко.

"Змінами до Кримінального кодексу пропонується доповнити склади злочинів, передбачені у статтях 185 (крадіжка – ІФ), 186 (грабіж), 187 (розбій), 189 (вимагання), 191 (заволодіння майном), кваліфікуючою ознакою – скоєння в умовах воєнного стану", – наголошується в пояснювальній записці до законопроєкту №7124, зареєстрованого у ВР у четвер.

Відповідно до нього, ініційовано також підвищення мінімальної межі покарання за ст.432 КК (викрадення на полі бою речей, які є при убитих або поранених) у вигляді з трьох до п'яти років.

"Факти мародерства наразі стали широко поширеними і фіксуються в багатьох регіонах нашої країни. Водночас достатня м'якість засобів кримінально-правового реагування на такі дії підштовхує громадян самостійно здійснювати "справедливість", а фактично – самосуд над мародерами", – наголошується у пояснювальній записці до документа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА