15:09 03.03.2022

НБУ відклав ухвалення рішення про облікову ставку

2 хв читати

Національний банк України (НБУ) в умовах широкомасштабної збройної агресії Росії зберіг облікову ставку на рівні 10% річних, відклавши рішення про її перегляд до нормалізації економічної ситуації, йдеться у повідомленні банку у четвер.

"Національний банк залишається прихильним до режиму інфляційного таргетування. Водночас через вимушене впровадження адміністративних обмежень ринкові монетарні інструменти, зокрема облікова ставка, не відіграють відчутної ролі у функціонуванні грошово-кредитного та валютного ринків", - пояснив центробанк України свої дії.

Нацбанк зазначив, що за нормалізації економічної ситуації відновить регулярні засідання правління з монетарних питань із ухваленням рішень щодо облікової ставки та публікацію інфляційного звіту з макроекономічним прогнозом.

"Національний банк застосовуватиме ключову ставку та інші монетарні інструменти для утримання під контролем інфляційних очікувань і досягнення цілі з інфляції, коли канали монетарної транзсмісії відновлять функціонування і з'явиться можливість із прийнятною ймовірністю прорахувати ефекти від монетарних рішень на горизонті політики", - наголошується в повідомленні.

Після звільнення території України від російських загарбників та повернення економіки та фінансової системи до функціонування на ринкових засадах Національний банк повернеться до традиційного формату інфляційного таргетування з плаваючим обмінним курсом, зазначив регулятор.

"У мінімально достатній термін нормальну роботу валютного ринку буде відновлено, валютні обмеження буде скасовано до довоєнного рівня. Втім, цей процес може бути поетапним", - заявив НБУ.

Як повідомлялося, 20 січня правління Нацбанку ухвалило рішення підвищити облікову ставку з 9% до 10% річних і повідомило про значну ймовірність її подальшого підвищення на наступному засіданні, яке було призначено на 3 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА