17:30 03.03.2022

Шкарлет розповів про онлайн-інструменти для освіти та психологічної допомоги для дітей в умовах воєнного стану

2 хв читати

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет оприлюднив список онлайн-інструментів, призначених для продовження освітнього процесу та психологічної підтримки дітей у період воєнного стану.

"Українські діти та вчителі зараз змушені ховатися в сховищах від щогодинних ракетних обстрілів і переживати страшенні психологічні травми. Саме тому спільно з партнерами та закладами вищої освіти підготовлено серії інформаційних матеріалів від Світлани Ройз для психологічної підтримки дітей, а також організовано щоденні онлайн зустрічі на https://facebook.com/eduhub.in.ua/ з сертифікованими психологами Асоціації інноваційної та цифрової освіти", - написав Шкарлет у Телеграм-каналі.

Також, за його словами, працює Телеграм-канал "Підтримай дитину" для підтримки дітей у складні часи легкими вправами, які можна виконувати під час перебування в укритті чи вдома.

Крім того, міністр розповів про Viber-спільноту "Школа_інфо", яка в умовах воєнного стану запустила освітню ініціативу для учнів 1-4 класів, щоб вимушені "канікули" не заважати розвитку та здобуттю освіти.

Зокрема, дистанційна школа "Оптіма" відкрила безкоштовний доступ до навчальної платформи для всіх дітей, які мають інтернет, а математична онлайн-платформа CIOS відкрила безкоштовний доступ для вчителів та здобувачів до 31 березня.

Телеграм-канал "Павлуша і Ява" також публікує аудіоказки для сімей із дітьми, які перебувають у бомбосховищах.

Крім того, працює Facebook-сторінка Координаційного центру розміщення постраждалих від агресії РФ в Україні.

"Голосом нашої держави є наші діти, які за тиждень війни виросли справжніми патріотами України. Ми розповсюджуємо всі відео, які ми отримуємо від дітей, щоб весь світ почув нас", - написав Шкарлет.

Джерело: https://t.me/SerhiyShkarlet/699

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА