17:50 03.03.2022

Арктична рада призупиняє діяльність з огляду на ситуацію навколо України

1 хв читати

Арктична рада призупиняє роботу у зв'язку з діями Росії в Україні, повідомляється в четвер у спільній заяві країн-учасниць організації.

"Наші держави тимчасово призупиняють участь у всіх зустрічах ради та її допоміжних органів, з огляду на необхідні умови, які дадуть нам змогу продовжити важливу роботу ради з урахуванням нинішніх обставин", - йдеться в заяві.

Як зазначено в документі, основою діяльності ради "завжди були принципи суверенітету і територіальної цілісності".

"У світлі порушення Росією цих принципів наші представники не їздитимуть до Росії на зустрічі Арктичної ради", - наголошується в заяві.

З травня 2021 року до травня 2023 року в Арктичній раді головує Росія. До ради також входять Данія, Ісландія, Канада, Норвегія, США, Фінляндія та Швеція.

Арктичну раду створено 1996 року. Це міжурядовий форум високого рівня розвитку міжнародного співробітництва у високих широтах. Арктична рада є майданчиком взаємодії урядів арктичних держав, постійних учасників ради з числа корінних народів великого Арктичного регіону, а також цілої низки позарегіональних держав та міжнародних організацій, що мають в Арктичній раді статус спостерігача.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА