17:56 03.03.2022

У портах України 80 іноземних торгових суден, критичних пошкоджень портової інфраструктури немає

2 хв читати

Міністерство інфраструктури України повідомило про відсутність критичних пошкоджень портової інфраструктури України.

Станом на 10:00 3 березня 2022 року критичних пошкоджень портової інфраструктури в морських портах України немає.

"На сьогодні у портах України перебувають 80 іноземних торгових суден під прапором різних держав. Вони не можуть покинути порти у зв'язку з небезпечною ситуацією, спричиненою агресією з боку Російської федерації. Вантажні операції практично зупинено", - йдеться в повідомленні міністерства у Телеграм-каналі.

З початку повномасштабної фази війни проти України Росія вчинила такі злочини:

- 25 лютого агресор обстріляв два іноземні судна поблизу порту "Південний" - NAMURA QUEEN (прапор Панами) та бункерувальник MILLENNIUM SPIRIT (прапор Молдови) на рейді перед портами "Південний" та "Одеса". Сталося займання, яке в разі вибуху могло призвести до екологічної катастрофи.

- 26 лютого під час виконання гуманітарної місії в районі острова Зміїний російські військові кораблі захопили рятувальне судно "Сапфір".

- 27 лютого агресор захопив два українські судна: танкер "Афіна" та суховантаж "Принцеса Ніколь", які окупанти конвоювали. На обох судах перебувають близько 50 мирних членів екіпажів.

- 1 березня на рейді біля Миколаївського порту дві ракети агресора влучили в буксир компанії "Нібулон". Сталася пожежа, яку вдалося ліквідувати.

- 2 березня було завдано ракетного удару по т/х Banglar Samriddhi (прапор Бангладеш) на рейді порту "Ольвія". Ракета влучила в надбудову. На судні сталася пожежа, яку вдалося ліквідувати силами буксирів. Загинув один член екіпажу (громадян Бангладеш).

- 3 березня теплохід Helt (прапор Панама) був обстріляний і отримав пробоїну нижче за ватерлінію. О 12:18 Helt зник із радарів. Усіх шістьох членів екіпажу врятувала українська Морська пошуково-рятувальна служба.

У зв'язку зі збройною агресією Росії розпорядженням Кабміну в морських та річкових портах України встановлено 3-й (найвищий) рівень охорони портових засобів та суден.

Вхід/вихід до українських портів закрито ПРИПами 83-91/22, 96-97/22 ВМСУ у зв'язку з мінною небезпекою, 92/22 - Держгідрографія, 98-99/22 загроза піратства з боку суден ЧФ РФ у Чорному та Азовському морях.

Джерело: https://t.me/miUkraune/547

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА